MONDO TV

Stiri 23 04 2015

2015 23 Apr
Publicat de: 

1.  3 ani și jumătate pentru două vieți luate

Judecătoria Petroșani a dat verdictul în cazul tânărului care a ucis cu bolidul cu care gonea în viteză în Joia Mare anul trecut doi oameni. Astfel Codrut Norocel Maturar a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

 

2. Drumul lui Băsescu” a pierdut banii și a câștigat procesul

Am pierdut banii alocați anul trecut pentru continuarea lucrărilor din cauza procesului intentat de ecologiștii de la Greenpeace, dar aceștia au pierdut la Înalta Curte procesul. Normal ar fi ca lucrările să înceapă în sfârșit pe porțiunea rămasă, dar ecologiștii amenință ce merg la CEDO, în timp ce autoritățile locale spun că nu ar fi bani pentru nimic în acest an.

 

3. Investițiile în siguranță au efect la minele ce se închid

Aproximativ 400.000 de lei au fost investiți la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului pentru siguranța minerilor. La Petrila, Paroșeni și Uricani au ajuns aparate de ultimă generație, cu care minerii pot lucra în condiții europene. Asta după ce chiar inspectorii ITM atrăgeau atenția asupra necesității unor astfel de aparate, iar acum responsabilii de la Societatea de Închideri spun că au văzut efectele.

 

4. Avertismentele curăță râurile

Garda de Mediu, inspectorii ISU și Apele Române au pornit ofensiva împotriva pâraielor din Valea Jiului. Până acum au dat doar avertismente și termene de remediere, dar se pare că acestea au dat roade și unele administrații publice deja sunt în grafic, iar apele curate.

 

5. BACŞIŞUL SE IMPOZITEAZĂ

Bacşişul va fi legal dar şi impozitat de la 1 mai. Guvernul a aprobat ordonanţa care reglemnetează banIi lasaţi de clienţi drept mulţumire ospătarilor care i-au servit .

 

6. Sfantul Gheorghe sarbatorit astazi

Astazi biserica ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Gheorghe, considerat protector al naturii inverzite, al vitelor si al oilor. Tot astazi peste un milion de romani isi serbeaza ziua onomastica.

 

7. CARDUL DE SĂNĂTATE, OBLIGATORIU DE LA 1 MAI

Mai sunt doar cateva zile pana cand cardul de sanatate devine obligatoriu. Incepand cu data de intai mai, nicio consultatie nu mai este decontata fara cardul de sanatate. Cu toate acestea, in judetul Hunedoara inca mai sunt zeci de hunedoreni care nu si-au ridicat cardurile.

 

8. Concurs foto la Petroșani

Ai un aparat foto, ori un telefon performant care face fotografii? Atunci poți câștiga sâmbătă un premiu pus la bătaie de Casa Studenților din Petroșani. Două ore le trebuie pasionaților de fotografie să plece în marș, cum îl numesc organizatorii, să surprindă o atitudine, iar până atunci, vineri la ora 17,00 suntem cu toții invitați să vedem „Locuri de lângă noi”, un vernisaj cu fotografii realizate de profesioniști.

Voteaza acest articol
(2 voturi)
Citit de 2027 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2015 22:15

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri 22 04 2015 Stiri 24 04 2015 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page