MONDO TV

Stiri 28 01 2015

2015 28 Ian
Publicat de: 

1. Florin Nicolae este viceprimar la Petrosani

 Florin Nicolae a fost votat astăzi de 18, din cei 19 consilieri locali ai municipiului Petrosani, în cadrul Ședintei Ordinare de Consiliu, în funcția de viceprimar al Petrosaniului. Fostul comandant al Politiei Municipiului Petroșani a fost singurul candidat pentru acest post, iar votul a fost unul secret.

 

2. Ridz nu se mai întoarce la PDL

 Neconstituționalitatea Ordonanței Dragnea le dă bătăi de cap aleșilor, care s-au mutat pe baza acesteia, de la un partid la altul. Printre aceștia se numără și Primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, care a trecut, la sfârșitul anului 2014, de la PDL la UNPR.

 

 3. David, în locul lui Balint

 Suspendarea din funcție a vicepreședintelui Consiliului Județean Hunedoara, Tiberiu Balint îl aduce la județ pe Adrian David, din Valea Jiului. Consilierul Județean PNL este cel va ocupa, cel puțin interimar, acest post și își propune să materializeze proiectele gândite pentru Valea Jiului.

 

 4. Angajările în minerit continuă

 Cel puțin 500 de tineri vor depune dosarele până la data limită, când va avea loc concursul de lopătat. Divizia Minieră a schimbat câteva reguli, care creau disensiuni, dar promite noi angajări și la celelalte unități miniere, din Valea Jiului.

 

 5. Se scumpește gigacaloria, dar plătește primăria

Prima zi a anului 2015 a adus o mărire a prețului la  gigacalorie. Decizia aparține Autorității Naționale de reglementare în domeniul Energiei, însă chiar și așa abonații la termoficare nu vor plăti mai mult. Asta pentru că scumpirea de 3.55%, va fi sportată de către administrația locală din Petroșani.

 

6. Parcări în Straja, pregătite pentru turiști

Sunt așteptați tot mai mulți turiști la Straja, în acest weekend. S-a rezolvat problema parcărilor, prin lărgirea acestora, dar un rol important îl consituie și bariera din Straja, care va permite accesul SMURD, pentru intervenții rapide în situații de urgență.

 

7. Mine pe închidere, turism la mare

Dacă Divizia Minieră face turism cu hotelul din Petroșani, minele care sunt în pragul închiderii fac turism la mare. Căsuțele de vacanță ale minei  Paroșeni, de pe litoralul românesc, nu fac profit, dar își achită cheltuielile. Astfel, minerii reușesc să facă turism și chiar vizează investiții la Eforie Nord.

 

8. UDMR ŞI CRIZA CREDITELOR ÎN VALUTĂ

Parlamentarii UDMR au intuit că ar putea să apară o criză a creditelor în valută, încă de anul trecut. Aceștia au depus un proiect de lege prin care băncile urmau să fie obligate să negocieze cu clienţii, însă Legea nu a avut susţinere în Parlament.

 

 9. DEZBATERE CU SCÂNTEI ÎN CONSILIUL LOCAL DEVA

 Dezbatere cu scântei la finalul şedinţei ordinare din această lună, în Consiliului Local Deva. Totul a plecat de la o interpelare făcută de către consilierul local Oana Frânc, care a cerut convocarea unei şedinţe AGA, firmei care administrează Aqualand-ul. A urmat reacţia primarului Petru Mărginean, care a răbufnit cu declaraţii despre hoţiile din mandatul trecut când „cineva” a băgat în buzunar sume enorme.

Voteaza acest articol
(0 voturi)
Citit de 1590 ori

Stirile VIDEO

Mai multe din aceasta categorie: « Stiri 27 01 2015 Stiri 29 01 2015 »

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page