MONDO TV
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 17:28

Bradetul...

Voteaza acest articol
(2 voturi)

În urmă cu o vreme, în târg a apărut informația conform căreia Primăria Municipiului Petroșani a pus ”gând colorat” pădurii de la Brădet. Ideea aparține unuia dintre cei mai mari artiști plastici din Europa, Mihai Țopescu, acesta vopsind și pădurea de la Poienari. Știrea, ca orice știre, a stârnit un soi de vâltoare, unii da, alții ba, fără argumente de cele mai multe ori, nici la unii și nici la alții. A avut loc și o dezbatere publică, fără public. Ora prânzului fiind, în sală au fost prezenți câțiva consilieri, mulți jurnaliști și o mână de cetățeni. Gălăgioasa mulțime din rețelele de socializare a rămas după tastatură, asa cum se întâmplă de cele mai multe ori...Puțini sunt cei care au și argumente, atunci când susțin ori când se împotrivesc “feștitului” în culori vii a molizilor din Dealul Institutului.

În cele din urmă, majoritatea PSD-ALDE ( cu două exceptii ) a respins proiectul, și astfel, copacii de la Brădet vor rămâne așa cum i-a lăsat natura. Odată cu acest subiect, în spațiul public a înmugurit interesul pentru această zonă, Brădet. Este absolut firesc faptul că sunt oameni, mai ales în spațiul virtual, care au așteptări de la Administrația publică locală: bănci, toalete, pubele, drum prin pădure...Însă cine rupe oare băncile, cine sparge pubelele, cine împânzește Brădetul de gunoaie? În nici un caz cetățenii din Bârlad,Teregova, Dej ori Beltiug. Tot noi, nesimțiții din Petroșani. 

Am fost la Brădet imediat după ce zona a fost reabilitată, arăta bine. Am fost și zilele trecute. Se vede gradul de civilizație al celor care vin aici să stea cu pântecele la soare, ori sa pună micu’ pe jar. Sunt specimene cărora ar trebui să li se interzică accesul în padure, ar trebui escortați când calcă pe iarbă. Omul nu înțelege decât atunci când îl frige-n pungă. 

Se impune urgent majorarea sancțiunilor aplicate celor care înteleg să viețuiască-n comunitate ca într-o cocină de godaci.

Citit de 1758 ori

Despre noi:

about us

Locatia:

Adresa: str. Universitatii, Nr 20 A, 
corp D administrativ, etaj 3, Mun. Petroşani.

EXTOUR MEDIA S.R.L.

Reprezentant legal: Ionut Dragotesc 

Acționari: Ionut Dragotesc 40%, Timis Eva 60% 

Responsabil conducerea societății: Ionut Dragotesc 

Contact: Strada Universității, Corp D Administrativ, Etaj III, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , 0254.542.222, 0722.424.423 

Servicii asigurate: MONDO TV și MONDO FM 

Organisme de reglementare: CNA și ANCOM

Top of Page